Nyiss számlát most + 30%

Plus500

Plus500

KÖZÖSSÉGÜNK- LIKE!

Hasznos Tudnivalók Kezdő Tőzsdézőknek

Címkék

1 karton red bull (1) a (1) A (1) adósság (1) agytorna (1) alacsonyabb (1) államadósság (1) államháztartás hiánya (1) állampapírok (1) Amerika (1) Antikrisztus (1) apáti istván (1) apple (1) arany (5) árfolyamok (2) atomkatasztrófa (2) autó (1) az (1) Az (1) Azerbajdzsán (1) A NAP VIDEÓJA (2) A NAP ZENÉJE (1) bank (1) Bank; (1) Bengázi (1) bin laden halott (2) boszniai nap piramis (1) bróker (1) cdf (1) cégek (1) cégek. (1) cégnél (1) coca cola (1) csenger (2) cunami (1) daytrade (1) day trade (1) de (1) deviza (3) diplomáciai (1) dokumentumfilm (3) econet (4) égbolton (1) egis (1) egyház (1) egyiptom (1) egyre (1) éjszakai (1) eladás (1) eladni (1) elmúlt (1) esés (5) esetén (1) EU (1) eur (1) euro (2) európai unió (7) eurozóna (3) években (1) e star (2) FACEBOOK (2) fekete arany (2) film (1) fogyás (1) forex (3) forma1 (4) formula1 (1) freesoft (1) gábor (1) Galaxisunk (1) gárda (1) gazdasági (1) globális (1) globalizmus (1) Görögország (1) görög válság (9) gyilkosság (1) háború (4) hamilton (1) határidős (1) hazai (1) hold (1) holdra szállás (1) hősök (1) humor (5) idegenek (1) ilyen (1) imf (1) instrumentumokkal (1) Internetbank; (1) iphone (1) iphone5 (2) iphone 4 (1) ipod (1) is (1) iszlám (1) izland (1) Jemen (1) jen gyengítés (1) jobbik (5) josef seibel (1) jóval (1) jó befektetés (8) jutalékokkal (1) kapcsolatot (1) katonaság (1) kereskedés (2) kereskedni (1) keresztény (1) kiadatás (1) Kína (1) kőolaj (1) kopt (1) kormányzás (1) kötvények (1) külföldi (1) lapszemle (1) legszebb nők (1) lehet (1) leminősítés (1) líbia (1) Líbia (1) magyar (1) Magyarország (1) Magyarország; (2) magyar gárda (2) magyar találmány (1) mars (1) mclaren (1) megújuló energiaforrás (1) mol (2) muszlim (1) nagyobb (1) nap (1) napenergia (1) napon belüli kereskedelem (1) nasa (1) nemcsak (1) nemzetközi (1) népszerűségnek (1) nők (1) nyeremény (1) nyereményjáték (2) nyersanyag (1) nyertes (1) okostelefon (1) olaj (7) olajár (1) online (1) opciós (1) Oracle; (1) Örményország (1) Örményország; (2) örvendenek (1) ősök (1) összeesküvéselmélet (1) összeomlás (1) otp (5) OTP (3) OTPdirekt; (1) pallér2 kft (2) pénzügyi (1) piacon (1) piramis (1) plotinus (4) plus500 (3) plus 500 (1) portugál válság (1) Ramil (1) részvény (1) részvények (1) Safarov; (1) sauber (1) schumacher (2) svájci frank (3) szálkásítás (1) származékos (1) szép nők (1) szervercsere (1) Szudán (1) születésnap (1) Tag Heuer (1) támadás (1) tengerészgyalogság (1) tere (1) termékek (1) tesco (1) testépítés (1) tiltakozás (1) tőkeáttételes (1) tőzsde (14) UFO (1) USA (4) usa (1) válság (12) válságban az euro zóna (1) valuta (1) venni (1) vétel (2) világkormány (1) világválság (4) vona (1) vona gábor (2) war (3) w (dupla v) (4) Címkefelhő

Iszlámellenes film: Rejtélyek övezik a lázító muszlimellenes filmet

2012.09.15. 13:22 BUXMASTERS

Gyorsreagálású amerikai tengerészgyalogos szakasz utazott a szudáni fővárosba, hogy megerősítse az Egyesült Államok ottani nagykövetségének védelmét – közölte helyi idő szerint pénteken Washingtonban egy hivatalos forrás. Mindeközben a Google nem hajlandó törölni az iszlám vallási körökben nagy felháborodást kiváltó videót.

A FILM ELŐZETES AMI  FELHÁBORÍTÁST KIVÁLTOTTA:

A Kartúmba vezényelt egység a Fleet Antiterrorism Security Team (FAST, a Flotta Terrorelhárítási Biztonsági Csapata) része. Ennek tagjait arra képezték ki, hogy rövid idő alatt bevethetők legyenek a terrorveszély elhárítására, és megvédelmezzék a külföldön található amerikai diplomáciai képviseleteket.

Korábban hasonló amerikai tengerészgyalogos egységeket vezényeltek a líbiai és a jemeni fővárosba is, ahol szintén tüntetések voltak a Mohamed prófétát gyalázó amerikai amatőr film miatt. A szudáni erősítésre azért volt szükség, mert Kartúmban a helyi rendőrség tüzet nyitott a tüntetőkre, akik megpróbáltak átmászni az amerikai követség kerítésén. Az ENSZ elítéli a támadásokat

Élesen elítélte az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) az arab országokban működő nyugati diplomáciai képviseletek elleni, az iszlámellenes amerikai amatőr film miatti támadásokat. Egyúttal felszólította az érintett államokat, hogy tegyenek meg mindent a missziók védelmére vonatkozó nemzetközi kötelezettségeik teljesítésére.

„A Biztonsági Tanács tagjai a lehető legélesebben elutasítják a nagykövetségek és konzulátusok elleni erőszakcselekmények sorozatát” – jelentette ki a BT soros, szeptemberi elnöke, Peter Wittig német ENSZ-nagykövet helyi idő szerint pénteken este. „Nagyon aggódunk a támadások miatt. A diplomáciai képviseletek szellemisége békés, mert a jobb megértést szolgálják” – fogalmazott. Mint mondta, a támadások semmivel sem magyarázhatók, „mindegy, hogy kik, mikor és milyen indíttatásból” követik el.

Wittig szerint őrködni kell az alapvető elvek betartása felett. „A diplomáciai kapcsolatokról szóló bécsi egyezmény szerint a fogadó országok felelősek a nagykövetségekért és kötelesek minden lépést megtenni a támadókkal szemben” – hangsúlyozta. A BT felszólította a kormányokat, hogy tegyenek meg mindent a képviseletek és azok személyzete megóvására.

Korlátozzák, de nem veszik le

A Google helyi idő szerint pénteken közölte, hogy a filmrészlethez való hozzáférést korlátozta Indiában és Indonéziában, miután szerdán blokkolta Egyiptomban és Líbiában is, de nem tesz eleget a Fehér Ház kérésének.

A filmrészlettel kapcsolatban a Google kijelentette, tovább korlátozza a filmhez való hozzájutást, de nem politikai nyomásra, hanem azért, hogy a tartalom megfeleljen az egyes országok jogrendszerének.

„Korlátoztuk a hozzáférést a filmhez azokban az országokban, ahol az illegális, mint Indiában és Indonéziában, csakúgy mint Líbiában és Egyiptomban, tekintettel a rendkívül érzékeny helyzetre az utóbbi két országban. Mindez teljes mértékben egybecseng az általunk először 2007-ben lefektetett elvekkel” – fogalmazott a Google.

A Fehér Ház pénteken arra kérte az internetbirodalmat, gondolja át, hogy a videó nem szegte-e meg a YouTube szolgáltatási szabályait. A Google már szerdán úgy fogalmazott, hogy a bejátszás megfelel a szolgáltatásról szóló elveinek.

Az iszlámot gyalázták

Magyarokat is megtámadtak

Helyreállt a rend a Multinacionális Erők és Megfigyelők Békefenntartó Missziójának (MFO) egyiptomi táborában – értesült az MTI. A gázai–izraeli határ közelében, a Sínai-félszigeten lévő el-Gora tábor elleni támadásban két kolumbiai és egy egyiptomi katona megsebesült – közölte szombatra virradóra az egyiptomi biztonsági erők szóvivője. A táborban több mint 40 magyar katona, illetve rendőr teljesít szolgálatot. Nekik nem esett bántódásuk.

A tiltakozás amiatt robbant ki, mert a világhálón megjelent egy Kaliforniában leforgatott amatőr film előzetese, amely rossz fényben tünteti fel Mohamed prófétát és az iszlámot. A bejelentést megelőzően a Fehér Ház közölte, hogy Joe Biden amerikai alelnök pénteken telefonon beszélt szudáni kollégájával, Ali Oszmán Tahával, és kifejezte neki az amerikai nagykövetség biztonságával kapcsolatos aggályait. Biden hangsúlyozta, hogy a szudáni kormány felelőssége a kartúmi diplomáciai létesítmények és azok személyzetének védelme, mint ahogy azt is, hogy az Egyesült Államok számára prioritás a külföldi amerikai diplomáciai jelenlét biztonsága.

Barack Obama elnök pénteken az Andrews légibázison részt vett a líbiai Bengáziban megölt négy amerikai diplomáciai alkalmazott koporsójának fogadásán, és kijelentette: „Továbbra is mindent megteszünk, ami a hatalmunkban áll, hogy megvédjük a külföldön szolgálatot teljesítő amerikaiakat, megerősítve diplomáciai képviseleteink biztonságát és együttműködve a fogadó országokkal, amelyeknek kötelességük a biztonság szavatolása.”

Rejtélyek övezik a lázító muszlimellenes filmet

A rendező nem is létezik, az arab világban óriási felháborodást kiváltó produkció színészei pedig azt hitték, kosztümös filmben szerepelnek.

Elhatárolódnak a színészek

A bengázi konzulátus elleni támadás, valamint a kairói és tuniszi nagykövetségnél történt megmozdulások után az Egyesült Államok jemeni nagykövetségét is megrohamozták csütörtökön. A tiltakozó megmozdulások szerdán kezdődtek az Egyesült Államokban készült Innocence of Muslims című film miatt, amely állítólag Mohamed prófétát gyalázza. Mint ismert, a legtragikusabb esemény színhelye a líbiai Bengázi volt.

A rendező, Sam Bacile például valószínűleg nem is létezik. A kezdeti hírek egy zsidó származású vállalkozóról beszéltek, aki az arabok és a muszlimok bűneit bemutató filmjével Izrael mellett kívánt határozottan állást foglalni. Az Associated Press azonban valószínűleg megtalálta az igazi tettest, mégpedig egy Los Angeles-i kopt keresztény személyében, aki rendezői karrierjét megelőzően csekkhamisítással foglalkozott. Az illető, Nakoula Basseley Nakoula tagadta, hogy köze lenne a rendezői munkálatokhoz, és ennek bizonyítékául meg is mutatta az újságíróknak jogosítványát – az árulkodó középső nevet azonban ügyesen eltakarta. Nakoula részvételére utal az is, hogy az állítólagos Bacile egyik telefonszáma az ő nevéhez köthető.

Tüntetés Kairóban
Tüntetés Kairóban
Fotó: Europress/AFP

Akármi is a helyzet a rendezővel, a film egyik szülőatyja és producere bizonyosan Steve Klein, egy kaliforniai radikális keresztény, aki Irakban szolgáló fia súlyos sebesülése óta foglalkozik megszállottan a muszlimokkal. A szélsőséges csoportokat figyelő Southern Poverty Law Center szerint Klein egy olyan szélsőséges egyház tagja, mely „a fegyverek, a kormányellenes indulat és a fundamentalista kereszténység robbanékony keveréke”, a mohamedánokon kívül pedig ellenségének tekinti többek közt az abortusz-klinikákat és a mormonokat is. A férfi mindenesetre elégedett az eredménnyel: „Elértük azt a réteget, melyet el szerettünk volna érni – nyilatkozta. – Bebizonyítottuk, hogy a muszlimok már egy egyszerű sértésre is csak erőszakkal tudnak válaszolni”.

Megszólaltak a színészek is, akik többek közt a prófétáról adnak elő lealacsonyító jeleneteket a filmben. Az egyik szereplő arról beszélt a The New York Timesnak, hogy a produkciót eredetileg Sivatagi harcos címmel hirdették meg, a színészeknek pedig azt mondták, az ókorban játszódó kosztümös produkcióban kaptak szerepet – Mohamed kigúnyolásáról szó sem volt. „Száz százalékban elhatárolódunk ettől a filmtől, és kijelentjük, hogy átvertek minket céljaival és tartalmával kapcsolatban” – szól a szereplők közleménye, melyet a Los Angeles Times tett közzé. Állításukat igazolja, hogy a próféta utólag került a filmbe, látszik, hogy a színészek eredetileg nem a Mohamed nevet mondják a felvételen.

forrás: http://mno.hu


A bejegyzés trackback címe:

https://buxmasters.blog.hu/api/trackback/id/tr614778676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása