Nyiss számlát most + 30%

Plus500

Plus500

KÖZÖSSÉGÜNK- LIKE!

Hasznos Tudnivalók Kezdő Tőzsdézőknek

Címkék

1 karton red bull (1) a (1) A (1) adósság (1) agytorna (1) alacsonyabb (1) államadósság (1) államháztartás hiánya (1) állampapírok (1) Amerika (1) Antikrisztus (1) apáti istván (1) apple (1) arany (5) árfolyamok (2) atomkatasztrófa (2) autó (1) Az (1) az (1) Azerbajdzsán (1) A NAP VIDEÓJA (2) A NAP ZENÉJE (1) bank (1) Bank; (1) Bengázi (1) bin laden halott (2) boszniai nap piramis (1) bróker (1) cdf (1) cégek (1) cégek. (1) cégnél (1) coca cola (1) csenger (2) cunami (1) daytrade (1) day trade (1) de (1) deviza (3) diplomáciai (1) dokumentumfilm (3) econet (4) égbolton (1) egis (1) egyház (1) egyiptom (1) egyre (1) éjszakai (1) eladás (1) eladni (1) elmúlt (1) esés (5) esetén (1) EU (1) eur (1) euro (2) európai unió (7) eurozóna (3) években (1) e star (2) FACEBOOK (2) fekete arany (2) film (1) fogyás (1) forex (3) forma1 (4) formula1 (1) freesoft (1) gábor (1) Galaxisunk (1) gárda (1) gazdasági (1) globális (1) globalizmus (1) Görögország (1) görög válság (9) gyilkosság (1) háború (4) hamilton (1) határidős (1) hazai (1) hold (1) holdra szállás (1) hősök (1) humor (5) idegenek (1) ilyen (1) imf (1) instrumentumokkal (1) Internetbank; (1) iphone (1) iphone5 (2) iphone 4 (1) ipod (1) is (1) iszlám (1) izland (1) Jemen (1) jen gyengítés (1) jobbik (5) josef seibel (1) jóval (1) jó befektetés (8) jutalékokkal (1) kapcsolatot (1) katonaság (1) kereskedés (2) kereskedni (1) keresztény (1) kiadatás (1) Kína (1) kőolaj (1) kopt (1) kormányzás (1) kötvények (1) külföldi (1) lapszemle (1) legszebb nők (1) lehet (1) leminősítés (1) líbia (1) Líbia (1) magyar (1) Magyarország (1) Magyarország; (2) magyar gárda (2) magyar találmány (1) mars (1) mclaren (1) megújuló energiaforrás (1) mol (2) muszlim (1) nagyobb (1) nap (1) napenergia (1) napon belüli kereskedelem (1) nasa (1) nemcsak (1) nemzetközi (1) népszerűségnek (1) nők (1) nyeremény (1) nyereményjáték (2) nyersanyag (1) nyertes (1) okostelefon (1) olaj (7) olajár (1) online (1) opciós (1) Oracle; (1) Örményország (1) Örményország; (2) örvendenek (1) ősök (1) összeesküvéselmélet (1) összeomlás (1) OTP (3) otp (5) OTPdirekt; (1) pallér2 kft (2) pénzügyi (1) piacon (1) piramis (1) plotinus (4) plus500 (3) plus 500 (1) portugál válság (1) Ramil (1) részvény (1) részvények (1) Safarov; (1) sauber (1) schumacher (2) svájci frank (3) szálkásítás (1) származékos (1) szép nők (1) szervercsere (1) Szudán (1) születésnap (1) Tag Heuer (1) támadás (1) tengerészgyalogság (1) tere (1) termékek (1) tesco (1) testépítés (1) tiltakozás (1) tőkeáttételes (1) tőzsde (14) UFO (1) USA (4) usa (1) válság (12) válságban az euro zóna (1) valuta (1) venni (1) vétel (2) világkormány (1) világválság (4) vona (1) vona gábor (2) war (3) w (dupla v) (4) Címkefelhő

Kadhafi csak 15 percet beszélt

2011.03.20. 11:37 BUXMASTERS

Hamar véget ért Moamer el-Kadhafi tévébeszéde, a többórás, zagyva szónoklatairól híres vezető most csak 15 percig beszélt, bár így is elég összevissza.

Hague brit külügyminiszter szerint Moamer Kadhafit már nem lehet Líbia képviselőjének tekinteni. "Van elég pénze, hogy támogatást vásároljon magának, de a dezertőrök nagy száma azt mutatja, hogy akik már szabadon véleményt alkothatnak, mind ellene vannak. Az ENSZ határozata azonban nem hatalmazott fel minket a rezsimváltásra, de felhatalmazta a líbiai népet, hogy döntsön saját sorsáról" - nyilatkozta a BBC-nek.

Az ENSZ-erők akciója William Hague brit külügyminiszter szerint eddig mindenben megfelelt a Biztonsági Tanács 1973. számú határozatában foglaltaknak. Ez ugyanis nem csak a repülési tilalom betartatására, hanem a polgári lakosság védelmében a hadsereg támadó alakulatainak bombázására is felhatalmazást adott. (BBC)

A felkelők kormányának egy Tobrukban nyilatkozó szóvivője szerint Bengázi már "egész biztonságos". Bár a városban még vannak kadhafista sejtek, de javarészt már megtisztították a felkelők. Értékelése szerint az ENSZ-erők beavatkozása eddig "nagyon hatásos volt". (BBC)

Gitte Lillelund dán védelmi miniszter szerint országa azért csatlakozott az ENSZ-erőkhöz, hogy Kadhafit az igazságszolgáltatás elé állíthassák. "A katonai akciónak nem Kadhafi megölése a célja. Reményeim szerint hamarosan elkaphatjuk és a Nemzetközi Büntetőbíróság elé állíthatjuk, amely aztán elítélheti" - nyilatkozta a BBC-nek.

Egy miszratai patikus jelentése szerint Kadhafi katonái ezekben a percekben is tüzérséggel lövik a felkelők kezén lévő város központját, a gyalogság pedig nyugat felől a város főutcáján nyomul előre a városközpont felé, írja a BBC. Amennyiben a hadsereg bevonul Miszratába, az megnehezítheti az ENSZ-erők dolgát, a városi környezetben nehéz lesz légicsapásokkal feltartóztatni a csapatokat.

"Győzedelmesek leszünk, az ördög koalíciója pedig vereséget szenved" - jelentette ki tévébeszédében Kadhafi, aki ezelőtt "újhitleristának" bélyegezte az ENSZ-erőket és azzal példálózott, hogy az olasz gyarmatosítókat is legyőzték, írja a BBC. Kadhafinak ez utóbbihoz semmi köze nem volt, ő azokat kergette el puccsal, akik legyőzték a gyarmatosítókat.

kadhafi-tv-beszéd-aldzsazira
Pillanatkép Kadhafi beszédéből az al-Dzsazírán
 
Televíziós szózatában Moamer el-Kadhafi arról beszél, hogy biztosan győzni fog, mert "minden más nemzet mögöttünk áll". A valóságban Líbia mellett eddig csak a dél-amerikai újszocialisták, Kuba, Venezuela, Bolívia és Nicaragua álltak ki, Oroszország és Kína csak a katonai akcióval szembeni fenntartásait hangoztatta.
"Ha a férfiak meghalnak, a nők veszik fel fegyvereiket. A nőket is kiképeztük. Nőkre is lőni fogtok?" - szónokolja Kadhafi a líbiai állami tévében. (A beszédet Szultan al-Kaszemi szokása szerint élőben fordítja a Twitteren)
 
A korábbi tapasztalatokkal szemben Kadhafi nem sokkal a bejelentés után valóban elkezdett beszélni. "Azok nyerik a csatát, akik a földön vannak" - biztatta magát, majd az olajra terelte a szót. "Nem hagyjuk, hogy az amerikaiak, franciák és a britek kezére kerüljön az olaj" - mondta, és azt is, hogy "nem fogtok megrémiszteni minket a bombáitokkal". (BBC) index.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://buxmasters.blog.hu/api/trackback/id/tr242755356

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Líbia Irakizálódása 2011.03.20. 17:12:38

Akár Kadhafi Szaddamosítását is írhattam volna. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy párhuzamba állítják a tunéziai, és az egyiptomi eseményeket a líbiaival. Nem nehéz erre a következtetésre jutni, a mainstream média mindent megtesz, hogy ezt verje a feje...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása