Nyiss számlát most + 30%

Plus500

Plus500

KÖZÖSSÉGÜNK- LIKE!

Hasznos Tudnivalók Kezdő Tőzsdézőknek

Címkék

1 karton red bull (1) A (1) a (1) adósság (1) agytorna (1) alacsonyabb (1) államadósság (1) államháztartás hiánya (1) állampapírok (1) Amerika (1) Antikrisztus (1) apáti istván (1) apple (1) arany (5) árfolyamok (2) atomkatasztrófa (2) autó (1) Az (1) az (1) Azerbajdzsán (1) A NAP VIDEÓJA (2) A NAP ZENÉJE (1) bank (1) Bank; (1) Bengázi (1) bin laden halott (2) boszniai nap piramis (1) bróker (1) cdf (1) cégek (1) cégek. (1) cégnél (1) coca cola (1) csenger (2) cunami (1) daytrade (1) day trade (1) de (1) deviza (3) diplomáciai (1) dokumentumfilm (3) econet (4) égbolton (1) egis (1) egyház (1) egyiptom (1) egyre (1) éjszakai (1) eladás (1) eladni (1) elmúlt (1) esés (5) esetén (1) EU (1) eur (1) euro (2) európai unió (7) eurozóna (3) években (1) e star (2) FACEBOOK (2) fekete arany (2) film (1) fogyás (1) forex (3) forma1 (4) formula1 (1) freesoft (1) gábor (1) Galaxisunk (1) gárda (1) gazdasági (1) globális (1) globalizmus (1) Görögország (1) görög válság (9) gyilkosság (1) háború (4) hamilton (1) határidős (1) hazai (1) hold (1) holdra szállás (1) hősök (1) humor (5) idegenek (1) ilyen (1) imf (1) instrumentumokkal (1) Internetbank; (1) iphone (1) iphone5 (2) iphone 4 (1) ipod (1) is (1) iszlám (1) izland (1) Jemen (1) jen gyengítés (1) jobbik (5) josef seibel (1) jóval (1) jó befektetés (8) jutalékokkal (1) kapcsolatot (1) katonaság (1) kereskedés (2) kereskedni (1) keresztény (1) kiadatás (1) Kína (1) kőolaj (1) kopt (1) kormányzás (1) kötvények (1) külföldi (1) lapszemle (1) legszebb nők (1) lehet (1) leminősítés (1) líbia (1) Líbia (1) magyar (1) Magyarország (1) Magyarország; (2) magyar gárda (2) magyar találmány (1) mars (1) mclaren (1) megújuló energiaforrás (1) mol (2) muszlim (1) nagyobb (1) nap (1) napenergia (1) napon belüli kereskedelem (1) nasa (1) nemcsak (1) nemzetközi (1) népszerűségnek (1) nők (1) nyeremény (1) nyereményjáték (2) nyersanyag (1) nyertes (1) okostelefon (1) olaj (7) olajár (1) online (1) opciós (1) Oracle; (1) Örményország (1) Örményország; (2) örvendenek (1) ősök (1) összeesküvéselmélet (1) összeomlás (1) otp (5) OTP (3) OTPdirekt; (1) pallér2 kft (2) pénzügyi (1) piacon (1) piramis (1) plotinus (4) plus500 (3) plus 500 (1) portugál válság (1) Ramil (1) részvény (1) részvények (1) Safarov; (1) sauber (1) schumacher (2) svájci frank (3) szálkásítás (1) származékos (1) szép nők (1) szervercsere (1) Szudán (1) születésnap (1) Tag Heuer (1) támadás (1) tengerészgyalogság (1) tere (1) termékek (1) tesco (1) testépítés (1) tiltakozás (1) tőkeáttételes (1) tőzsde (14) UFO (1) usa (1) USA (4) válság (12) válságban az euro zóna (1) valuta (1) venni (1) vétel (2) világkormány (1) világválság (4) vona (1) vona gábor (2) war (3) w (dupla v) (4) Címkefelhő

Elemzők: olcsó az OTP, de kellene az IMF-megállapodás

2012.08.17. 19:00 BUXMASTERS

Bár az OTP hitelportfóliójának minősége gyorsuló ütemben romlik, a negyedéves számokban sok a pozitívum, vélik a bank negyedéves gyorsjelentését kommentáló elemzők. Ráadásul a portfólióromlásért néhány nagyobb vállalati hitel bedőlése is felelős, ez alapján pedig nehéz lenne negatív trendről beszélni. Az elemzők többsége kiemeli: az OTP részvények kifejezetten olcsók a jelenlegi szinteken, a katalizátort az EU/IMF-megállapodás nyélbe ütése jelenthetné.

otp.jpgBank of America

A BofA elemzője a negyedéves jelentés vártnál jobb számait látva arra számít, hogy az elemzők megemelik majd az idei évre vonatkozó előrejelzéseiket.

Concorde

Az elemzőház kiemeli, hogy a kedvező eredményszámok mellett rontja az összképet, hogy a portfólióromlás üteme jelentősen nőtt a negyedév során. A fekete bárány továbbra is Magyarország, ahol a romló deviza jelzáloghitelek mellett ebben a negyedévben jelentős vállalati csődök - és ennek nyomán portfólióromlás - is nehézséget okozott. A jelzáloghitelek bedőlése nagyrészt a tavaly őszi forintgyengülésnek köszönhető, annak hatása csak most jelentkezik. Ennek oka, hogy hivatalosan hátralékos adósnak az számít, aki 90 napig nem fizet. Így a végtörlesztés forintgyengítő hatása végső soron indirekt módon még mindig sújtja a bankrendszert. A rendkívül erős oroszországi operációnál is jelentősebb portfólióromlás figyelhető meg. Ennek fő oka, hogy a tavalyi utolsó negyedévi rekordértékesítés során gyengébb minőségű adósok részére is nyújtott hitelt a bank.

A portfólió minőséget illetően nem túl kedvező képet fest a második negyedév, azonban a néhány nagyobb vállalati hitel bedőlése miatt jelentkező romlást korai lenne trendnek feltételezni, véli a Concorde. A deviza jelzáloghitelek esetén pedig már érkezik a segítség. Az árfolyamgát érdemi segítségnyújtás az ügyfeleknek, és ha kellő mértékben igénybe veszik, akkor a második félévben már javulásról számolhat be a bank.

A magyar, az ukrán és az orosz operációtól eltekintve inkább kedvező a kép; különösen a bolgár leányvállalatnál lassul a portfólióromlás üteme.

A kulcskérdés a Concorde szerint továbbra is az, hogy az EU/IMF-párossal sikerül-e megállapodni, hiszen abban az esetben, ha megszületik a megállapodás, akkor érdemi javulás következhet be a magyar eszközök értékeltségében. Mivel a Concorde arra számít, hogy a kormány előbb-utóbb tető alá hozza a megállapodást, intézményi ajánlásuk továbbra is felülsúlyozás marad.

Deutsche Bank

Az elemzőházat meglepte az OTP erős második negyedéves teljesítménye. A magyar bankpapírral kapcsolatban azonban továbbra is semleges álláspontot képviselnek, mivel egyrészt az OTP romló működési környezettel szembesül, másrészt azonban az OTP részvények olcsónak mondhatók a bankszektoron belül. Középtávon a magyar bankpapírokkal kapcsolatban az EU/IMF-tárgyalás a kulcskérdés, a megállapodással ugyanis kiszámíthatóbbá válhatnának a magyar kormány lépései a bankszektorral kapcsolatban.

KBC

Az OTP ma hajnalban közzétett második negyedéves gyorsjelentését a KBC elemzője pozitívan értékelte. Bár az OTP a hitelportfólió további és ráadásul gyorsuló romlásáról számolt be, a bank a konszenzusnál a bevételekben és az adózott eredmény szintjén is erősebb számokat tett közzé.

KBW

Az elemzőház a gyorsjelentés számainak ismertetésén túl kiemeli, hogy az orosz OTP-nél a kockázati költségek a várakozásaiknál magasabban alakultak, és meglepetést okozott az, hogy a román operációban a késedelmes hitelek megugrásával párhuzamosan a céltartalékkal való fedezettség jelentősen esett.

Wood

Az elemzőház a portfólióromlás ellenére főként az elemzői konszenzus felülteljesítése miatt pozitívan értékelte a gyorsjelentést.

forrás: http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/elemzok_olcso_az_otp_de_kellene_az_imf-megallapodas.171592.html

A bejegyzés trackback címe:

https://buxmasters.blog.hu/api/trackback/id/tr424717892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása